Hoe je jezelf beter kunt voelen

Soms is het leven harder dan normaal. Je krijgt slecht nieuws, de wereld is in chaos, of je wordt vol melancholie wakker zonder aanwijsbare reden.
Je bed roept je naam, en je wilt bezwijken om te slapen, om te ontsnappen. Je voelt je fysiek uitgeput en emotioneel moe van het niet in orde zijn. Je zou willen dat je je beter kon voelen.
Mensen hebben de neiging om te wachten tot iemand komt en hun leven verandert. Ze raken zo verstrikt in hun emoties, in hun hoofd, dat ze vergeten dat ze zich niet slecht hoeven te voelen totdat er iemand komt opdagen.
Je kunt je afvragen wat je nodig hebt en de oplossing bieden. Je hebt de kracht om jezelf beter te laten voelen.
Ik zeg niet dat je moet pushen of vermijden wat je voelt, maar iedereen bereikt een punt waarop het te veel wordt.

Laat je niet meeslepen in de waanzin

Alleen omdat de wereld niet oké is, wil nog niet zeggen dat je niet oké hoeft te zijn. Je kunt jezelf gezond houden, manieren vinden om te lachen en op zoek zijn naar goedheid. Je mag voor vreugde kiezen. Voel je gevoelens, maar laat je niet zo opzuigen dat je in een negativiteitsspiraal terechtkomt. Je moet eerst voor jezelf zorgen. Je kunt andere mensen niet helpen om in orde te zijn als jij dat niet bent. Het is alsof ik iemand probeerde te leren een bedrijf op te bouwen terwijl ik er nog nooit een heb gebouwd. Begin bij jezelf en wacht niet tot iemand je redt. Je kunt jezelf redden. De wereld is soms klote, maar er is zoveel grootsheid. Zoek het, houd het vast en laat het niet meer los.

Wat is stress?

Stress is de reactie van ons lichaam op druk. Veel verschillende situaties of levensgebeurtenissen kunnen stress veroorzaken. Het wordt vaak geactiveerd wanneer we iets nieuws, onverwachts of dat ons zelfgevoel bedreigt ervaren, of wanneer we het gevoel hebben dat we weinig controle hebben over een situatie.

We gaan allemaal anders om met stress. Ons vermogen om ermee om te gaan kan afhangen van onze genetica, vroege levensgebeurtenissen, persoonlijkheid en sociale en economische omstandigheden.

Wanneer we met stress worden geconfronteerd, produceert ons lichaam stresshormonen die een vecht- of vluchtreactie veroorzaken en ons immuunsysteem activeren. Hierdoor kunnen we snel reageren op gevaarlijke situaties.

Soms kan deze stressreactie nuttig zijn: het kan ons helpen door angst of pijn heen te dringen, zodat we bijvoorbeeld een marathon kunnen lopen of een toespraak kunnen houden. Onze stresshormonen zullen meestal snel weer normaal worden zodra de stressvolle gebeurtenis voorbij is, en er zullen geen blijvende effecten zijn.

Te veel stress kan echter negatieve effecten veroorzaken. Het kan ons in een permanent stadium van vechten of vluchten achterlaten, waardoor we overweldigd raken of niet in staat zijn het hoofd te bieden. Op lange termijn kan dit onze fysieke en mentale gezondheid beïnvloeden.

 

Hieronder vind je links met meer tips om jezelf beter te laten voelen:

https://gezond-leven.slimmestart.nl/

https://geluk.beginthier.nl/

 

 

https://interieur.opzijnbest.nl/

https://mediation.linkdochters.nl/

http://echtscheidings.gigago.nl/