Hoe kunnen we mooie ervaringen creëren, gedrag veranderen en de wereld beter maken met geluiden in fysieke ruimtes?

Om die vraag te beantwoorden, zijn hier tien ontzagwekkende geluidsinstallaties in openbare en commerciële omgevingen, verbonden met de beleving van gebruikers. Sommige bevatten interactieve elementen, waarbij de gebruikers de soundscape rechtstreeks beïnvloeden, waardoor leuke en zinvolle sociale interacties ontstaan. Bereid je voor om versteld te staan.

1. Urban Lights-contacten
In deze interactieve installatie detecteert het apparaat een verschillende mate van elektrostatisch contact, afhankelijk van de nabijheid van de lichamen van mensen. Het moedigt aanraking en mensen aan om samen te komen om op dit moment een nieuwe soundscape te creëren.

2. De diepste bak ter wereld
Dit geniale experiment van Volkswagen in 2009, waarbij een sensor bevestigd aan een kleine luidspreker werd geïnstalleerd in vuilnisbakken in een park in Stockholm, is sindsdien in verschillende vormen geïmplementeerd in steden over de hele wereld. afval veel meer van de grond. Een perfect voorbeeld van hoe een leuk geluidsidee het verschil kan maken.

3. Lenzen
Het New Yorkse creatieve bureau Hush maakte deze prachtige geluids- en lichtinstallatie, waarbij de gebruiker de geluiden kan beïnvloeden door de objecten te buigen, de kleuren en hoeken van het licht te veranderen, wat op zijn beurt geluidsveranderingen veroorzaakt.

4. Geluidsinstallatie voor ziekenhuizen
De stressvolle auditieve omgeving van ziekenhuizen is een bekend probleem. Een paar creatieve geluidskunstenaars over de hele wereld hebben geëxperimenteerd met het gebruik van verschillende methoden om een meer rustgevende ervaring te creëren, wat uiteindelijk zowel de werkomgeving als de gezondheid van de patiënt verbetert. In dit voorbeeld creëerden componisten een ambient soundscape met veldopnames, noise loops en synthesizers in een generatieve, steeds evoluerende soundscape.

https://geluidstechniek.zoeklink.nl/

https://geluidstechniek.jouwlinkhier.nl/