1. Een mes of ander snijgereedschap

Een mes is waarschijnlijk het eenvoudigste en het minst waarschijnlijk dat er wenkbrauwen zullen optrekken. Hoewel een vast mes van koolstofstaal de voorkeur verdient, zal een stevig vouwmes van kwaliteitsstaal zeker aan de meeste behoeften voldoen in een eenvoudige overlevingssituatie of een andere noodsituatie.

Het kan worden gebruikt voor het splitsen van aanmaakhout, voor zelfverdediging, het villen van klein wild (inclusief vis) en meer. Het is waarschijnlijk een van de eerste items die veel mensen zullen aanraden om bij je te hebben.

2. Een vuurstarter/waterdichte lucifers

Het vermogen om warm te blijven of een vuur aan te steken om te koken, water te koken of natte kleding te drogen, kan het verschil zijn tussen leven en dood als je merkt dat je in de wildernis bent gestrand, zelfs voor één nacht. Het kan essentieel zijn om iets te hebben dat je op betrouwbare wijze een vonk/vlam geeft om aanmaakhout te ontsteken, vooral als je niet weet hoe je een vuur moet maken met stokken of met behulp van een lens.

3. Waterzuiveringstabletten

Dit is nog een eenvoudig en klein item dat u gemakkelijk bij u kunt houden voor een “voor het geval dat” -scenario. Natuurlijk zijn er geavanceerdere waterfiltratiesystemen die draagbaar zijn, maar de tablets zijn goedkoper en kunnen als back-up worden gebruikt, zelfs als je een waterfles met ingebouwde filtratie hebt.

Voor meer informatie, ga naar:

https://outdoors.mijnzooi.nl/