De juiste constructielaser kiezen voor de klus

Met zoveel bouwlasers op de markt, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke te kopen. Een van de eerste dingen die u wilt doen, is bepalen welke taak u wilt uitvoeren met uw bouwlaser. Wil je buiten, binnen of allebei werken? Gaat u het gebruiken om leidingen te installeren, om hellingen en verhogingen te controleren of nodig voor het nivelleren van bouwplaatsen? Door de antwoorden op sommige van deze vragen te krijgen, kunt u uw keuzes beperken.

De juiste laser voor uw werk

Kies een laser die past bij de taak die u nodig heeft. Als u de laser voor meer dan één taak gaat gebruiken, wilt u er misschien een aanschaffen die is ontworpen voor interieurbouw of algemene buitenaanneming. Er zijn ook niveaus die kunnen worden geleverd met stof-, waterdichte en valbescherming. Deze kosten misschien wat meer, maar het voorkomt dat je meerdere lasers moet kopen. Zelfnivellerende lasers kunnen ook een betere nauwkeurigheid bieden. Voor buitentoepassingen is een rotatielaser handig. Voor gebruik binnenshuis is een meerlijnslaser een goede keuze.

  • Lijnlasers: Dit is de meest voorkomende laser bij binnenprojecten. Het projecteert een nauwkeurige horizontale of verticale lijn op het oppervlak waarop de laser is gericht. Deze lasers kunnen worden gebruikt voor het installeren van kasten en tegels, of voor basisnivellering. Ze kunnen buiten worden gebruikt voor het installeren van een terras. Er zijn twee verschillende soorten projectie: een 360 projectie of een voorwaartse projectie. Kies een 360-projectie wanneer u alle vier de muren van de kamer moet bekleden. Deze lasers worden geleverd met groene of rode stralen. Een groene straal is door zijn golflengte beter te zien en beter te zien in zonlicht. Als het gaat om het zichtbereik, hangt dit af van de lichtomstandigheden. Een groene straal is onder de juiste omstandigheden op meer dan 30 meter afstand te zien.
  • Spotlasers: Spotlasers projecteren slechts een kleine cirkel van licht op het oppervlak. Deze worden gebruikt voor het overbrengen van punten van het ene oppervlak naar het andere. Ze worden gebruikt in elektrische werkzaamheden en sanitair installatie. Ze zijn beschikbaar in zowel 3-spot als 5-spot.
  • Combinatielasers: deze lasers projecteren zowel vlekken als lijnen, gelijktijdig of onafhankelijk. Deze zijn goed voor professionals die een breed scala aan projecten voltooien, omdat u kunt wisselen afhankelijk van de behoeften van de baan. Loodgieters en elektriciens kunnen deze lasers nuttig vinden voor een aantal verschillende toepassingen, waaronder het installeren van stopcontacten, leidingen, leidingen en verlichting. Deze zijn er ook in groene en rode varianten.
  • Rotatielasers: deze lasers worden gebruikt om bijna elke bouwtaak te starten en kunnen worden gebruikt voor nivelleerwerk, lay-out en metselwerk. Er zijn ook laseropties met enkele helling en dubbele helling. Met een laser met dubbele helling kunt u het hellingspercentage of hellingspercentage in zowel de X-as als de Y-as instellen.

Er kunnen ook extra functies zijn die het werk gemakkelijker kunnen maken. Een dergelijke functie is automatische asuitlijning die beschikbaar is op de GL622 dual-slope-laser. Bij het werken met enkele of dubbele hellingen is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de laser goed is uitgelijnd om ervoor te zorgen dat het hellingspercentage dat u invoert, is waar u daadwerkelijk naar bouwt. Automatische asuitlijning verplaatst de X- en Y-as intern om ervoor te zorgen dat de hellinguitlijning correct is, wat veel tijd en herwerk kan besparen.

Bekijk de volgende pagina’s om meer te weten te komen over de verschillende soorten bouwlasers:

https://gereedschap.b9.nl/

https://gereedschap.verzamelgids.nl/

https://gereedschap.mijnzooi.nl/ 

https://bouwinfo.jouwpagina.nl/

https://gereedschap.startplezier.nl/

https://gereedschap.start-links.nl/

https://gereedschap.gigago.nl/

https://gereedschap.b9.nl/

https://gereedschap.onzestart.nl/

https://gereedschap.linkspot.nl/

https://gereedschap.startpagina.net/

https://gereedschappen.bestelinks.nl/

https://bouw.linkwijzer.nl/

https://gereedschap.vinddirect.nl/

https://gereedschap.bestevanhetnet.nl/

https://gereedschap.eigenoverzicht.nl/

https://gereedschap.startjenu.nl/

https://gereedschap.start-links.nl/

https://gereedschappen.favos.nl/

https://gereedschap.startee.nl/