SOORTEN BOERDERIJAPPARATUUR

Voordat we te ver gaan in het selecteren van de juiste soort uitrusting voor uw bedrijf, willen we eerst uw opties bespreken. Mogelijk hebt u materiaaltransportapparatuur nodig om hooibalen, voer, gewassen, omheiningen en kunstmest te verplaatsen, samen met apparatuur voor het graven van sleuven, maaien, schoonmaken, stronken verwijderen en vele andere taken op de boerderij.

 

Schrankladers bieden veelzijdigheid, kracht en manoeuvreerbaarheid. Een belangrijk verschil is dat ze rubberen rupsbanden met hoge flotatie hebben die voor een soepele rit zorgen, zelfs op ruwe of gevoelige oppervlakken. Het ingebouwde ontwerp is uitstekend geschikt voor

 

Welke soorten apparatuur zie je op een boerderij?

Schrankladers: Schrankladers behoren tot de meest veelzijdige machines die u kunt krijgen. Ze begonnen zelfs in de landbouw, toen de eerste schranklader werd ontworpen om een ​​boer te helpen de mest uit een kalkoenstal te verwijderen. De huidige schrankladers hebben meestal een bakhulpstuk en kunnen een reeks hulpstukken gebruiken om te helpen bij andere klussen. Schrankladers hebben een unieke manier van bewegen, omdat elke kant van de machine onafhankelijk wordt bestuurd met behulp van differentieelbesturing. Deze stuurmethode maakt een scherpe draaicirkel mogelijk, waardoor schrankladers uitzonderlijk manoeuvreerbaar worden in krappe ruimtes.

Compacte rupsladers: Compacte rupsladers voor gebruik op de boerderij zijn vergelijkbaar grondverzetwerkzaamheden en past ook goed bij veel hulpstukken.

 

Graaflaadmachines: De graaflaadmachine is een ander stuk gereedschap dat ongelooflijk veelzijdig is. Het beschikt over een giekbak aan de ene kant en een blad aan de andere kant, ontworpen om aarde op te graven en te verplaatsen. Graaflaadmachines werken goed met hydraulische hulpstukken zoals brekers, hamers en vijzels.

Multi-terreinladers: Multi-terreinladers zijn vergelijkbaar met compacte rupsladers en bieden een extreem lage bodemdruk. Slijtvastheid heeft in het ontwerp niet zozeer prioriteit als wel hun lichte gewicht, waardoor ze meer onderhoud kunnen vergen en niet geschikt zijn voor zware omstandigheden. Toch maakt hun lichtgewicht ontwerp ze geschikter voor toepassingen waarbij minder bodemverstoringen nodig zijn. Ze zorgen ook voor een soepelere, iets snellere rit dankzij een geveerd onderstel.

Hydraulische minigraafmachines: Minigraafmachines voor gebruik op de boerderij bieden voldoende vermogen voor de meeste landbouwtaken, samen met waardevolle manoeuvreerbaarheid. Ze hebben een stevige arm aan de ene kant en een mes aan de andere kant, zoals een schranklader. De gehele constructie is echter hydraulisch, inclusief het zwenk- en voortstuwingssysteem. Een deel van wat ze zo manoeuvreerbaar maakt, is dat ze klein zijn en een nul-staartzwaai hebben. De zero-tail swing voorkomt dat de behuizing over de rupsbanden uitsteekt, zodat de graafmachine dichter bij andere objecten kan werken. Minigraafmachines hebben bovendien een lage bodemdruk en kunnen op verschillende bodemomstandigheden werken.

Voor meer informatie, ga naar: https://tuin-bouw.mijnzooi.nl/