Het kiezen van de beste soorten vloeren voor elke ruimte in uw huis is geen gemakkelijke opgave. Er komt veel kijken, of je nu een hardhouten vloer, tegels, vinyl of een klassieke stenen vloer overweegt… Het hangt af van de kamer zelf, je huishoudelijke behoeften en je budget.

U zult merken dat hoe duurzamer, mooier en veerkrachtiger het type vloermateriaal is, hoe duurder het natuurlijk wordt. Maar door dat te zeggen, zijn er nu goedkopere alternatieven beschikbaar voor de badkamer, keuken, woonkamer en daarbuiten. Het draait allemaal om slim zijn in je keuzes. Het mixen en matchen van verschillende soorten vloeren in uw huis kan zorgen voor een gestroomlijnde look – zonder grote uitgaven. En dat terwijl u voldoet aan de behoeften van elke ruimte op het gebied van stijl, vochtbestendigheid, het gewicht van meubels en natuurlijk loopverkeer.

hardhout

Super populair in huizen overal, niet alleen omdat houten vloeren zoals hout prachtig zijn en passen bij veel verschillende interieurontwerpen – of dat nu een meer gepolijste en eigentijdse of rustieke boerderij is – met verschillende nerven, tinten en afwerkingen, maar ook omdat hardhout zeer duurzaam en veerkrachtig is mits goed behandeld en verzorgd. Hout wordt meestal gelakt of geolied, afhankelijk van de gewenste look.

Laminaat

Laminaatvloeren zijn gemaakt van lagen vezelplaat met een hoge dichtheid met een fotografisch beeld (van hout, tegels enz.) gelamineerd op het oppervlak onder een stevige, slijtvaste coating.

Voordelen: De voordelen zijn de prijs, de antikraseigenschappen en het installatiegemak. Laminaat is een uitstekende keuze voor een druk huishouden in alle ruimtes die niet worden blootgesteld aan veel vocht (dus vermijd het gebruik in een badkamer).

Nadelen: Het hangt af van de fabrikant, maar laminaatvloeren kunnen koud en hard aanvoelen. Als het slecht wordt gelegd, kan het ook luidruchtig en onhandig zijn.

Toptips: Saul merkt op dat je echt goedkope nephouten laminaatvloeren moet vermijden, omdat dit alleen tot uiting komt in de kwaliteit. Over het algemeen is het echter ‘gemakkelijk te onderhouden en duurzaam’. Saul beveelt ook laminaatvloeren aan voor kelderlocaties.

Tegels

Onze liefde voor tegels is eindeloos en het is een van de meest duurzame, stijlvolle en eigentijdse soorten vloeren voor keukens, badkamers en gangen.

Voordelen: De wereld van decor is uw oester met tegels, aangezien de verschillende beschikbare patronen, afwerkingen en kleuren eindeloos zijn. Het vergt ook veel denkwerk, want de juiste stijl, vorm, maat en zelfs hoe je tegels installeert, kan een kleine ruimte verbeteren, warmte en zoveel karakter toevoegen als het correct wordt gedaan. ‘Tegel heeft zoveel opties, zowel in kwaliteit, textuur, patroon als kleur dat het een interieurontwerper of architect kan vereisen om het uit te zoeken! Tegel kan de punch toevoegen aan een ontwerp dat op andere manieren moeilijk te krijgen is. Het is super eenvoudig schoon te maken, is bestand tegen stilstaand water zonder te knikken zoals hout, en het draagt ​​heel goed. In gebieden met veel verkeer, zoals een modderkamer, moet je ervoor zorgen dat je tegels gebruikt die bestand zijn tegen het gruis dat de afwerking kan vernietigen.’ Zegt Leslie.

‘Keramische tegels zijn bestand tegen krassen, deuken en vocht.’ Voegt Barker toe. Hierdoor is het een onderhoudsarme vloer die gemakkelijk schoon te maken is.

Nadelen: De tegelmarkt is groot en kan duur worden. Ons advies is om rond te kijken voor de ontwerpen van vorig seizoen die een welkome eclectische functie aan uw huis zouden kunnen toevoegen, zonder de hoge kosten.

‘Onze klanten in warme klimaten houden van het koele gevoel van tegels onder de voeten. Tegels zijn helaas blijvend, dus het is duur om te veranderen als je smaak of die van je toekomstige koper verandert.’ voegt Leslie toe.

Toptips: ‘Houd rekening met de ruimte waarin je de tegels legt en kies de oppervlakteafwerking zorgvuldig, want hooggepolijste steen kan erg glad zijn als het nat is, terwijl matte afwerkingen gemakkelijker vuil aantrekken. In zeer natte ruimtes, zoals douches, moet u ervoor zorgen dat u kleinere tegels gebruikt om minder glad te zijn. In koude klimaten kan vloerverwarming worden toegevoegd.’ Zegt Leslie.

Wil je meer weten over de veschillende vloersoorten die mogelijk zijn? Neem eens een kijkje tussen de volgende links:

https://laminaat.linkwijzer.nl/

https://vloeren.benelinx.nl/

https://vlees.linkjespagina.nl/

 

 

https://keuken.boogolinks.nl/

https://vloer.startkwartier.nl/